2013. szeptember 8., vasárnap

Falufoglalás


Köztudott, hogy a foglaláshoz nemes, a nemeshez akadémia kell, az akadémiához pedig a főhadit és a kovácsműhelyt kell felhúzni 20as szintre, ha piacot pedig 10esre. Eddig kétféle nemes képzési módszer ismert, melyek az adott világ beállításaitól függenek. Az elterjedtebb módszer, mikor érméket kell veretned. Az első nemeshez egyet, a másodikhoz kettőt, a harmadikhoz hármat... A másik módszer (pl. V21) esetében az akadémiát kell újabb szintre építened (max 3as szintű lehet) és minden szinten +1 nemest képezhetsz ki. Hogy a játék melyik szakaszán érdemes akadémiát építened, ide kattintva olvashatod el!
Foglalás előtt mérd fel az ellenfeledet. További infóért kattints ide!

Nagyon fontos, hogy ésszerű helyen lévő falukat foglaljunk. A faluk tömbösítésére törekedj, tehát a fő falud, a "magod" közelében foglalj, ha 3-4 órányira van a falu, nem tudod majd bevédeni! Ahol 4 falud van, ott annyit is érsz, mint egy 4falus játékos, nem segít rajtad, ha egy kontinenssel arrébb van 200 falud, ha megtámadnak, és nem érsz be védőkkel. Illetve, a morál miatt, kevesebbet érsz, mint egy 4falus. Ezt vedd komolyan! Bónusz falukat nem érdemes 1000-1500 pont alatt foglalni. Sokat kell szenvedni a felépítéssel és kevesebb farmod marad!

Aki beszorult a klán közepébe, és költözik, az se összevissza terjeszkedjen, hanem 1, legfeljebb 2 új tömb létrehozásával próbálkozzon.

A faluk kialakítása
Általános szabály, hogy legyen kb kétszer annyi védőfalud, mint támadó. Aki nem tud annyit gépnél lenni, vagy védő felfogású, nyugodtan képezhet 3-4szer annyi védőt, mint támadót. Érdemes többször utána számolni és akár támadó falukat védőkké alakítani, ha az adott helyzet azt kívánja. Szintén nagyon fontos, hogy osztod el a falukat a térképen… ne kerülj olyan helyzetbe, hogy megtámadnak, és 10-15 órára van a legközelebbi védőfalud! A biztonságos, belső faluk közül lehet szinte mind védő, elszórva bennük 1-1 támadó. A frontfaluknál fontos, hogy sok támadó legyen, hogy tudj terjeszkedni, de ott is minden 3adik falu legyen legalább védő.

Falufejlesztés
Minél magasabb szintre fejleszted az épületeket, annál kevesebb katonád lesz, és a sok fölösleges pont miatt a morálod is romlik, tehát a kevesebb katonád kisebb hatékonysággal harcol. Ha egy kb 10ezer pontos faluban az épületek 3323 helyet foglalnak, egy max pontosban 4188at, ez 500 falu esetében 432500 emberkényi különbséget jelent, ami megfelel 20 falu teljes seregének.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése