2013. szeptember 8., vasárnap

Első lépések (épületek)

Épület-kiépítés, fosztogatás a legelején:

Minden szerverre mikor beregisztrálsz, első. és legfontosabb dolgod a szobor megvétele kell hogy legyen: a lovag rendkívül gyors, és nagy teherbírása van, bányáid termelése akár 10x-esére is húzható, szinte ingyen.

Ezután (vagy ha nincs lovag engedélyezve) jöhet sorba a fatelep -> agyagbánya -> vasbánya -> fatelep -> agyagbánya -> fatelep -> agyagbánya -> vasbánya. A lényeg hogy az elején 2x nagyobb hangsúly legyen a fán és az agyagon, mint a vason.

Mikor már érzed, hogy kellene barakk, akkor építsd ki (5-ös bánya mellett) – elég egyes szinten. Adj még többet a fatelepre, és vegyél 40 lándzsást. Vigyázz arra hogy farmoláskor csak lovaggal küldd, különben meghalnak. Valamint arra is h a lovaggal minimum 5 menjen, különben veszteséges lesz a zsákmányolás. Itt jön szóba az azonnali készenlét, non-stop aktivitás; amint hazaért a sereget, küld őket újra és újra zsákmányt szerezni.

Az épületekre visszatérve: ha megvan a barakk, elkezdhetsz küzdeni a bárdosért (kardos nem kell): szimulátorral nézd meg, hogy -25% szerencsével, fal nélküli barbár faluba mennyi bárdos kell 5-7 lándzsáshoz hogy ne haljon meg egy katonád sem. Vigyázz, ezt egyre gyakrabban kell csinálnod, ha a barbárokban megjelenik a fal, kalkulálj újra!

Ezek után hajts rá a vasbányára! Jöhet az istálló és a könnyűlovas (esetleg felderítő): a könnyűlovasokkal nagyon jól elleszel, nagy a teherbírásuk és a támadó erejük. A védők küldését pedig egyre inkább kezd elfelejteni. 50 könnyű paci után már szinte szükségtelen is (max reggel, mikor egész éjszaka nem farmoltál). A lovasokat is 3-4-esével esével kell küldeni, hogy minél többet hozzanak, minél több helyről: az ellenséget gyengíted, magadat erősíted.

Ha a barbárok már nagyon húzzák a falat, és hullnak a könnyű lovasaid (ezt ne hagyd – inkább ne farmold mintsem hogy meghaljon akár egy is), akkor jöhet a műhely, a kos és a katapult. Eközben persze húzni kell a bányákat, illetve a tanyát és a raktárat (soha ne hagyd, hogy kárba vesszen a nyersanyagod!). Kosból legalább 30-at vegyél az elején, ez alatt ellenfélen semmit nem sebzel. Katapultból meg annyit, amennyire van "fölösleges" nyersanyagod, de belőle is jó ha van vagy 50, rombolni kell.

Ha megvan a katapult is, jöhet az Akadémia megközelítése. Feltétele: 25-ös bányák, 100.000-es raktár, 10000-es tanyahely, 20-as barakk, 15-ös istálló, 18-as fal, majd csak ezután a főhadi 20, kovács 20, piac 10. Ez az „ezek után” érdekes téma: ha rengeteg nyersed van és tudod a támadókat venni éjjel nappal (tudnod kell már 1000 pontosan is, ha farmolsz), akkor erősen ajánlott a főhadit 25-ig, vagy akár még tovább húzni! Napokat takaríthatsz meg az építéssel! A piac meg úgyis kelleni fog; neked kell kereskedned és ajánlatot tenned, ha mások ezt nem teszik meg (elég kapósak azok az ajánlatok, melyeknél 50-60 egységgel többet adsz, mint kapsz. Pl. 950fáért adsz 1000 vasat). Ami a fontos az a kovácsműhely: rengeteg idő, és felesleges épület, ezért ha elkezded 12-nél tovább húzni, akkor már meg se állj 20-ig – minden legyen megvéve előre – továbbá vigyázz arra hogy a tanya és a raktár nagyon gyorsan fog telni – fokozottan figyeld.

cncDAni2

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése